Page 1 of 1

No fans detected??

Posted: 22 Dec 2017, 06:32
by momefarley
My 24-inch early 2009 iMac (which has had the HDD replaced twice by me) has just started running with the fan at full blast all the time.  I already have this on my other iMac and it works great to keep the fan regulated well.

I just downloaded the latest version from this website and installed it on this iMac and restarted the computer. But I get the message "No fans detected on this computer".  It detects one disk drive temperature sensor.

What's going on?? Will it not work on this iMac??
Thanks!

Re: No fans detected??

Posted: 22 Dec 2017, 06:35
by momefarley
Here's the screen:
Screen Shot 2017-12-22 at 12.34.19 AM.png
Screen Shot 2017-12-22 at 12.34.19 AM.png (51.1 KiB) Viewed 10991 times

Re: No fans detected??

Posted: 25 Dec 2017, 09:36
by Steven
Can you please enable log in Preferences and post the log here? After the restart of the app, you can find the log file on your Desktop.

Re: No fans detected??

Posted: 26 Dec 2017, 18:02
by momefarley
MacsFanControl.log
(1.4 KiB) Downloaded 794 times


Here it is. Thanks for working on this.

Re: No fans detected??

Posted: 27 Dec 2017, 22:40
by Steven
Thank you. Please run this build and post the log one more time:
https://www.crystalidea.com/downloads/m ... l_beta.zip

Re: No fans detected??

Posted: 28 Dec 2017, 15:47
by momefarley
Thanks.
I’ll be able to do that after the new year. Will post later.

Re: No fans detected??

Posted: 16 Jan 2018, 18:13
by momefarley
This isn't my computer to work on... Just had a minute to check on it today.  And look! it's working!  I was wondering why the computer was so quiet, but hadn't looked to see why.

I'm not sure what changed. Do you want the log file again?

Re: No fans detected??

Posted: 17 Jan 2018, 14:57
by Steven
Thanks for getting back and the report. We only need a log when no fans are detected. Anyway, happy it works now.